Timisoara

Zilele de toamna ale Forumului Campului Lacanian din Romania la Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
562

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Zilele de toamnă ale Forumului Câmpului Lacanian din România la Timișoara
(20-21 octombrie, Timișoara)

În 20-21 octombrie, se desfășoară Zilele de toamnă ale Forumului Câmpului Lacanian din România la Timișoara, avându-i ca invitați speciali pe psihanaliștii francezi Anita Izcovich și Luis Izcovich. Aceștia vor susține două conferințe deschise publicului, găzduite de Institutul Francez din Timișoara, sâmbătă, 20 octombrie:
15:00 I Maledicția sexului / La malédiction sur le sexe, Anita IZCOVICH
16:30 I Alegerile sexului / Le choix du sexe, Luis IZCOVICH
Este asigurată traducerea în limba română.

Conferințele sunt urmate, de la ora 18:00, de prezentare cărții: « Nu e nebun cine vrea ». Introducere in psihanaliza lacaniană. Teoria si clinica psihozelor (Scoala ardelana, Cluj, 2017), în prezența autorilor : Virgil Ciomoș și Luis Țurcanu.


Activitățile pentru publicul avizat se vor desfășura la Facultatea de Filosofie a Universității de Vest din Timișoara și la Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” din Timișoara.


INTERVENANȚI
Anita IZCOVICH : Psihanalist și psiholog clinician la Paris, membră fondatoare a Școlii de Psihanaliză a Forumurilor Câmpului Lacanian, analistă și membră a școlii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autoare a numeroase cărți și articole de psihanaliză. Printre cărțile sale de referință se numără : Le femme, la lettre et l’image (Stilus, Paris, 2016) și La malédiction sur le sexe (Stilus, Paris, 2017).
Luis IZCOVICH : Psihanalist și psihiatru la Paris. Membru fondator al Școlii de Psihanaliză a Forumurilor Câmpului Lacanian, analist și membru al școlii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autor a numeroase cărți și articole de psihanaliză. Printre cărțile sale de referință se numără : Les marques d’une psychanalyse (Stilus, Paris, 2015) et Les paranoïaques et la psychanalyse (Stilus, Paris, 2017).


Virgil CIOMOȘ : Psihanalist, filosof și profesor de filosofie la Cluj, membru al Școlii de Psihanaliză a Forumurilor Câmpului Lacanian, membru fondator al Forumului Câmpului Lacanian din România. Autor a numeroase cărți și articole de psihanaliză (în română, franceză, engleză, germană și maghiară). Printre cărțile sale de referință se numără : Être(s) de passage, Zeta Books, 2008 et De la experienţa sublimului la starea de excepţie, II-è édition, Paideia, 2006
Radu TURCANU : Psihanalist și psiholog clinician la Paris. Membru al Școlii de Psihanaliză a Forumurilor Câmpului Lacanian, analist și membru al școlii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autor a numeroase cărți și articole de psihanaliză (în franceză, engleză și română) și, împreună cu Virgil Ciomoș, autor al cărții « Nu e nebun cine vrea ». Introducere in psihanaliza lacaniana. Teoria si clinica psihozelor (Scoala ardelana, Cluj, 2017).


ORGANIZATORI
Adrian BOC : Psiholog clinician la Timișoara. Membru fondator al Forumului Câmpului Lacanian din România.
Delia NAN : Psihanalist și medic la Timișoara. Membră fondatoare a Forumului Câmpului Lacanian din România.
Institutul Francez din Timișoara este partener al evenimentului.