Timisoara

Ziua literaturii europene pentru copii

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
674

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sâmbătă la Librăria Cartea de Nisip a avut loc un eveniment literar pentru copii realizat de Asociația Bastionul ArtLitTim împreună cu Punguța cu povești – storytelling pentru copii.: o călătorie cu copiii preț de o zi prin Europa literară. 21 de cărți-ambasador ale unor țările europene mai mult sau mai puțin traduse la noi (Albania, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Estonia, Suedia etc.) au fost prezentate de 56 de copii de la Școala Gimnazială nr. 25 din Timișoara, din clasele a II-a (A și B), a III-a (B și D) și a VI-a A. Copiii au fost cât se poate de creativi, promovând cărțile prin afișe și planșe făcute de ei, au citit sau au interpretat pasaje din cărți, promovând celorlalți copii literatura și plimbându-și colegii prin Europa literară. Ce poate fi mai interesant ca o zi a cărții, o zi a frumosului, o zi a întâlnirilor în lumea fascinantă a copilăriei dintre copiii români și scriitorii europeni?

Mulțumim în mod special doamnei bibliotecare Carmen Tătucu, fără ajutor căreia nimic nu s-ar fi putut întâmpla, dar și doamnelor profesoare Anișoara Cojocaru, Tuturilov Anastasia, Simona Romaș, Dodiță Anca și Ghiaur Ana.

Cartea e vrajă, e căutare, e miracol, e vis, e poarta spre lumi pe care nu le poți vizita decât răsfoind paginile cărții și mergând la pas alături de cuvinte.

A fost forfotă! Și ce dacă? A fost un pol de cultură? Cu atât mai bine! A fost o zi a celor care citesc, a celor care vor să afle ce cărți citesc copiii din alte țări. Ne-am dorit un eveniment care să producă multă bucurie în primul rând, multă emulație pentru a citi și o zi a prieteniei celor care încă mai citesc. A fost o zi demnă de o viitoare Capitală Europeană a Culturii. Ce ziceți, ne însoțiți în acest periplu literar și data viitoare?