Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Nesiguranta - o expozitie in amintirea “noptii sticlei sparte” din noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 deceniu si 4 luni
Vizualizari
1482

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 7 noiembrie 2013 - Vineri 8 noiembrie 20139-19

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Centrul Cultural German Timișoara și Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara Vă invită cu drag în data de 7 noiembrie 2013, la ora 18:00, cât și în data de 8 noiembrie între orele 9:00 și 19:00 în sala festivă a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara (Str. Gheorghe Lazăr 2)la expoziția „Nesiguranță” – cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la „noaptea sticlei sparte“ din data de 9 spre 10 noiembrie 1938. Aceasta aminteşte de începutul exterminărilor evreilor în timpul celui de-al treilea Reich. Între data de 9 și 13 noiembrie 1938 în numeroase orașe şi sate germane au fost incendiate sinagogi, devastate case ale evreilor şi distruse circa 8.000 de magazine evreiești. Atât civili, cât şi membri ai trupelor SA (Sturmabteilung) şi SS (Schutzstaffel) au distrus clădiri, lăsând străzile acoperite cu cioburi de sticlă, de unde provine şi denumirea de noaptea sticlei sparte. În această perioadă în Germania au fost omorâți circa 400 de evrei, aproximativ 30.000 de evrei au fost deportați în lagăre de concentrare, iar 1.668 de sinagogi au fost devastate, din care 267 fiind chiar complet arse. Accentul în această expoziție se pune pe sentiment – un sentiment de frică, de dezorientare, de nesiguranță. Sentimente, care depășesc imaginația noastră foarte mult. Interdicții, umiliri și excludere au devenit o parte a vieții evreiești. Aceste măsuri au tot luat amploare până s-a ajuns la holocaust. O astfel de încălcare a existenței umane nu are voie să fie dată uitării niciodată!

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro